sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Ajankohtaista

19.12.2023

Humppilan kunnan ja seudullisen rakennusvalvonnan johtavan rakennustarkastajan yhteinen tiedote – Humppilan kunta ja Forssan seudun rakennusvalvonta kokoustivat yhteistyöhengessä, tavoitteena vahvistaa vuoropuhelua ja yhteistä viestintää

Humppilan kunnan ja seudullisen rakennusvalvonnan johtavan rakennustarkastajan yhteinen tiedote 19.12.2023.

Humppilan kunta ja Forssan seudun rakennusvalvonta kokoustivat yhteistyöhengessä, tavoitteena vahvistaa vuoropuhelua ja yhteistä viestintää

Humppilan kunnan johto kokousti Forssan seudun seudullista rakennusvalvontaa johtavan Jukka Laaksosen kanssa maanantai-iltana 18.12.2023. Humppilan vt. kunnanjohtaja Antti Ahosen koolle kutsumaan keskusteluun osallistuivat Humppilan kunnanhallitus ja vt. kunnanjohtaja sekä valtuuston puheenjohtajisto. Mukana olivat myös Humppilan teknisen osaston viranhaltijat Mari Honkonen ja Matti Saarenmaa.

– Meillä oli hyvähenkinen keskustelu Humppilan kunnan ja Forssan seudullisen rakennusvalvonnan yhteistyön kehittämisestä, erityisesti vuoropuhelun ja viestinnän vahvistamisen tärkeydestä, kuvaa Humppilan vt. kunnanjohtaja Antti Ahonen.

– Kävimme johtavan rakennustarkastajan Jukka Laaksosen kanssa myös läpi tilannekuvaa koskien kiinteistöverotuksen tuleviin kertymiin vaikuttavaa rakennus- ja huoneistorekisterin selvitystyötä. Veroviranomainen on kirjallisesti vahvistanut Humppilan kunnalle, että rakennusvalvonta voi päivittää tietoja vuoden 2023 loppuun asti, jotta päivitetyt tiedot voidaan huomioida vuoden 2024 kiinteistöverotuksessa, jatkaa Ahonen.

– Vuoropuhelua on aina hyvä kehittää. Kävimme Humppilan kunnan johdon kanssa läpi Humppilan vuonna 2021 FCG:llä teettämän selvityksen sisältöä ja merkitystä. Kokosimme yhteisen tilannekuvan koskien selvitykseen liittyvien toimenpiteiden aikataulua, kertoo johtava rakennustarkastaja Jukka Laaksonen.

– Keskustelun sävy oli rakentava. Viestinnän kehittäminen ja tiedonkulun vahvistaminen ovat hyviä tavoitteita. Pohdimme yhdessä keinoja, joilla yhteistyötä seudullisen rakennusvalvonnan ja Humppilan kunnan välillä voidaan vahvistaa, jatkaa Laaksonen.

– Yhteistyö on tärkeää, painottaa Humppilan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ahola.

– Juuri tällaisen, maanantaisen keskustelumme kaltaista suunnittelua ja keskustelua kasvotusten tarvitaan, jotta seudullisesta rakennusvalvonnasta saadaan mahdollisimman paljon etua. Tämä on Humppilan ja koko seudun etu, jatkaa Ahola.

– Oli erittäin hyvä, että johtava rakennustarkastaja Laaksonen pääsi nopealla aikataululla tapaamaan Humppilan johtoa. Meillä on selvä yhteinen tavoite – päivittää seudullisen rakennusvalvonnan ja Humppilan teknisen osaston yhteistyönä Humppilan rakennus- ja huoneistorekisteri mahdollisimman pitkälle ennen vuoden 2023 loppua, päättää Ahola.

Humppilan kunta tilasi konsulttiyhtiö FCG:n tekemän selvityksen pohjalta päivitystyöt Forssan seudulliselta rakennusvalvonnalta kesällä 2022. Humppilan teknisen osaston hyväksymän lopullisen tarjouksen mukaan aikataulutavoite ”voisi olla tiedot kokonaan päivitettynä vuoden 2022 aikana”, mutta seudullinen rakennusvalvonta oli informoinut Humppilan kuntaa siitä, että toteuttaa päivitystä muun työn ohessa – toimintansa rauhallisimpina hetkinä.

Humppilan vt. kunnanjohtaja Antti Ahonen oli lokakuussa 2023 yhteydessä seudulliseen rakennusvalvontaan, korostaen työn valmiiksi saattamisen merkitystä, jotta tiedot ovat mukana vuoden 2024 kiinteistöverotuksessa. Konsulttiyhtiö FCG:n kirjallisen arvion mukaan päivitystyön vuotuinen lisäverotuotto-olettama olisi noin 50 700 euroa, Humppilan keskustataajamaa koskien. Rakennusvalvontaa johtava Jukka Laaksonen on kuitenkin painottanut, että lisätuotto voi jäädä tuntuvasti alle arvion. Joka tapauksessa seudullinen rakennusvalvonta ja Humppilan kunta ovat yhtä mieltä siitä, että rekisteritiedot on syytä päivittää ajan tasalle, kun ajantasaiset tiedot on nyt kerätty.

Lisätietoja

Antti Ahonen
Humppilan vt. kunnanjohtaja
puh. 044 706 4447
antti.ahonen@humppila.fi

Jukka Laaksonen
Forssan seudullisen rakennusvalvonnan johtava rakennustarkastaja
puh. 03 4141 5320
jukka.laaksonen@forssa.fi

Kari Ahola
Humppilan kunnanhallituksen puheenjohtaja
puh. 040 069 4035
kari.ahola@humppila.fi

 

Jaa sisältö

x