sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Liikuntaneuvonta

Vain pieni osa suomalaisista liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Vapaa-ajan liikunta on ollut hienoisessa kasvussa, mutta työperäinen liikunta ja fyysinen aktiivisuus, sekä työmatkaliikunta ovat vähentyneet merkittävästi.

Valtakunnallisena tavoitteena on, että jokaisessa suomen kunnassa on suositusten mukaista liikuntaneuvontaa ja jokainen joka haluaa, saa tukea liikunnan aloittamiseen ja liikunnallisen elämäntavan tueksi.

Liian vähäinen liikkuminen lisää riskiä erilaisille elintapasairauksille, kuten sydän- ja verekiertoelimistön, metabolisen oireyhtymän, ylipainon sekä diapetes 2 sairastumiselle. Myös liiallinen istuminen ja huono kunto lisäävät ennenaikaisen kuoleman riskiä.

Liikuntaneuvonnan tulee olla laadukasta, yksilöllistä liikunta-alan tai terveydenhuollon ammattilaisen antamaa ohjausta. Asiakkaan tarpeet, toiveet ja tavoitteet tulee ottaa huomioon ja ne määrittelevät liikuntaneuvonnan keston ja sisällön. Tärkeimmät lähtökohdat liikuntaneuvonnalle ovat asiakaslähtöisyys, vuorovaikutuksellisuus ja tavoitteellisuus.

Varaa aika liikuntaneuvontaan

Liikuntaneuvonnassa liikunnanohjaaja opastaa sinua oikeanlaisen liikkumisen pariin tai vaikkapa kuntosalilaitteiden käytössä. Tarvittaessa voidaan tehdä myös kuntotestejä esimerkiksi UKK- instituutin kävelytesti, puristusvoimamittaus ym. Liikuntaneuvonta tapahtuu torstaisin klo 10- 12.00 ja se on asiakkaalle maksutonta. Varaa aika neuvontaan alla olevasta numerosta!!

Liikunnanohjaaja Marina Alapere
puh. 044 706 4427
marina.alapere@humppila.fi


Oman elintapamuutoksen polku

Oman elintapamuutoksen polku -banneri

Klikkaa oman elintapamuutoksen polulle tästä »

Elintapaneuvontaa diginä

 

Jaa sisältö

Yhteystiedot

Antti Ahonen, vt. kunnanjohtaja
antti.ahonen@humppila.fi
p. 044 7064447

 

Marina Alapere
Liikunnanohjaaja
puh. 044 706 4427
marina.alapere(at)humppila.fi

 
x