sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Kirjaston palvelut

Hankintatoivomus

Mikäli toivot kirjastoon hankittavaksi jotain sellaista aineistoa, mitä siellä ei ennestään ole, voit jättää alla olevasta linkistä hankintatoiveen Tee hankintatoive tästä

Internet

Kirjastossa on  internetin käyttöä ja tekstinkäsittelyä varten tietokone, jota voi käyttää. Kirjastossa on kaksi konetta. Aikuisten kone ja lasten kone. Koneille kirjaudutaan kirjastokortin numerolla sekä korttiin asetettavalla pin-koodilla.
Koneella on tulostusmahdollisuus, mustavalkotulostus maksaa 0,30 euroa A4 arkki, väritulostus 0,50 euroa A4 arkki.

Kaukopalvelu

Mikäli Louna-kirjastojen kokoelmasta ei löydy asiakkaan haluamaa aineistoa, se voidaan tilata kaukolainaksi muualta kotimaasta tai ulkomailta. Kotimaan kaukolaina maksaa
5 € / laina. Ulkomailta maksu on kustannusten mukaan. Asiakas voi jättää toiveen kaukolainasta joko kirjastoon tai lomakkeen kautta. Tee kaukopalvelupyyntö tästä

Lautapelit

Kirjastossa voi pelata myös lautapelejä.

Louna-kirjastojen kuljetuspalvelu

Aineistovaraukset kohdistuvat kaikkien Louna-kimpan pääkirjastojen kokoelmiin. Se tarkoittaa, että asiakas saa varaamansa teoksen siitä Louna-kirjastosta, josta teos
on ensimmäiseksi lainattavissa. Varata voi myös hyllyssä olevaa aineistoa. Varausta tehdessään asiakkaan tulee valita haluamansa noutopiste. Kun teos on valitussa noutopisteessä noudettavissa, asiakas saa saapumisilmoituksen valitsemallaan tavalla (tekstiviesti tai sähköposti).

Varaaminen on maksutonta.

Kaikki Louna-kirjastoista lainattu aineisto voidaan palauttaa mihin tahansa Louna-kirjastoon.

Mikäli asiakas on lainauskiellossa yhdessä kimpan kirjastossa, ulottuu lainauskielto myös muihin Louna-kirjastoihin. Louna-kirjastoihin kuuluvat Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kirjastot.

Cineast-elokuvapalvelu

Elokuvapalvelu sisältää runsaan valikoiman elokuvia ja dokumentteja kaikenikäisille katsojille. Palveluun lisätään uutta sisältöä viikoittain. Asiakas voi lainata kymmenen elokuvaa kuukaudessa.

Palvelun käyttöön suositellaan Google Chrome -selainta. Voit käyttää palvelua myös tabletilla tai älypuhelimella. Ilmaisen Cineast-sovelluksen saat App Storesta tai Google Play -palvelusta.

Näin aloitat elokuvien katselun:

1. Mene osoitteeseen cineast.fi ja valitse valikosta Louna-kirjastot.
2. Valitse elokuva, jonka haluat katsoa.
3. Syötä kirjastokorttisi numero ja tunnusluku ja aloita katselu.

Elokuva on katsottavissa 48 tunnin ajan. Jokainen katselun aloittaminen kuluttaa yhden lainauskerroista.

E-kirjasto

Kuntien yhteinen E-kirjasto tarjoaa e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. Lataa sovellus puhelimellesi tai tabletillesi sovelluskaupasta. Sovellukseen rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla vahvan tunnistautumisen avulla.

Lue lisää E-kirjasto.

 

Jaa sisältö

x