sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen

Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen on kunnan lakisääteistä ennaltaehkäisevää toimintaa. Sen tavoitteena on asukkaiden hyvinvoinnin, terveyden, toimintakyvyn ja arjen turvallisuuden lisääminen, sairauksien ja syrjäytymisen ehkäisy, sekä osallisuuden vahvistaminen. Monialainen ja onnistunut hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyö edellyttää riittäviä palveluja, toimivia rakenteita, osaamista ja työn oikeanlaista resursointia.

Hyvinvointia edistämällä kunnan kaikilla toimialoilla pyritään parantamaan asukkaiden elämänlaatua, lisäämään työllisyyttä, ehkäisemään sosiaalisten ongelmien ja eriarvoisuuden kasvua. Kumppaneina tässä työssä ovat järjestöt, seurakunta, yritykset ja monet muut toimijat.

Hyvinvointikertomuksen tekeminen perustuu sote-järjestämislain 6.§ ja se on osa kuntastrategiaa. Hyvinvointikertomus on tiivis kuvaus hyvinvoinnista ja terveydestä, sekä keinoista, joilla kunnassa pyritään edistämään terveyden edistämistyötä.

Hyvinvointikertomus edistää kuntalaisten hyvinvointia ja kunnan elinvoimaa. Se toimii ohjenuorana laatiessamme työn tavoitteita ja toimintatapoja.

 

Jaa sisältö

 

Anssi Lepistö
Sivistys- ja hyvinvointijohtaja, rehtori
puh. 044 706 4412
anssi.lepisto(at)humppila.fi

Tiia Kakkonen
järjestöyhdyshenkilö
tiia.kakkonen(at)humppila.fi

Anette Kuisma
Hyvinvointikoordinaattori
puh. 044 706 4400
anette.kuisma(at)humppila.fi

 

Linkkejä:

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lainsäädäntö

Terveyden edistäminen

Osallisuuden edistäminen

 
x