sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Silvalan puisto

Silvalan puisto

Silvalan leikki- ja liikuntapuisto

Silvalan puisto on vuonna 2019 rakennettu liikuntaan kannustava leikkikenttä ja liikuntapuisto, jonka välineistö toimii matalan kynnyksen harjoittelupaikkana ikäihmisille ja tarjoaa myös riittäviä haasteita motivoimaan kaikenkuntoisia käyttäjiä. Puisto on kaikkien kuntalaisten vapaasti käytettävissä vuorokaudenajasta riippumatta.

Silvalan puisto sijaitsee Kisakujan päässä. Kunnanviraston ohi Kisakujaa pitkin sekä Niittykujalta polkua pitkin puistoon pääsee helposti jalkaisin tai lastenvaunujen kanssa. Autolla lähelle pääsee Lehtokuja 1:n kautta kunnanviraston takapihalle, jossa sijaitsee parkkipaikka.

Silvalan puisto

Yrjö Silvalan puisto

Yrjö Veikko Silvala kuoli 4.4.2017 86 vuoden iässä, kun pitkäaikaiset sairaudet uuvuttivat vaatimattomasti eläneen miehen. Karjalassa Hotakan kylässä Muolaanjärven rannalla syntynyt Yrjö Silvala tuli Humppilaan vanhempiensa kanssa vuonna 1946. Työura Turussa Agalla alkoi 1950 luvulla päättyi nivelreuman vuoksi 1980 luvulla. Työuran päätyttyä Yrjö muutti takaisin Humppilaan vanhempiensa kotipaikalle ja loppuelämänsä hän vietti Puistotiellä rivitalossa, johon hän muutti vuonna 1989 heti talon valmistuttua.

Tämän puiston nimi ja rakentaminen liittyvät Yrjö Silvalan testamenttiin. Testamentissaan Yrjö määräsi sijoitusrahasto-osuutensa Karjalan liitolle ja kaiken muun omaisuutensa Humppilan kunnalle. Sijoitusrahasto-osuuksien arvo oli yli 900 000 euroa ja Humppilan kunnalle testamentatun omaisuuden arvo oli yli 600 000 euroa. Yrjön ainoana toivomuksena oli, että Humppilan kunta huolehtii kaikista kuolemaan ja hautajaisiin liittyvistä järjestelyistä ja vaatimattomasta muistotilaisuudesta. Muita ehtoja testamentatun omaisuuden käytölle Yrjöllä ei ollut.

Tieto Yrjö Silvalan testamentista tuli minulle paikallisesta Osuuspankista pian Yrjön kuoleman jälkeen. Noudatimme tietenkin Yrjön toivetta, Yrjön siunaustilaisuus oli Humppilan kirkossa, ja hänet laskettiin viimeiseen lepoon Humppilan hautausmaalle vanhempiensa viereen. Hautajaisten jälkeen pidimme lämminhenkisen muistotilaisuuden Humppilan seurakuntatalolla Yrjön läheisimpien ystävien kanssa. Haudan kesäaikaisesta hoidosta on sovittu seurakunnan kanssa ja pyhäinpäivään, jouluun ja pääsiäiseen liittyvästä muistamisesta huolehtii Humppilan kunta. Yrjön vanhempien hautakivi kunnostettiin kokonaisuudessaan samalla, kun siihen kaiverrettiin Yrjön nimi.

Silvalan puisto, Yrjö Silvala

Yrjön Humppilan kunnalle testamenttaaman omaisuuden arvo oli huomattava. Koska testamentissa ei ollut muita, kuin kuolemaan ja hautaamiseen liittyviä ehtoja, olisi koko testamenttilahjoitus voinut helposti mennä kunnan kulujen kattamiseen. Alusta asti oli kuitenkin selvää, että Yrjö Silvalan muistoa pitää vaalia muutenkin, kuin vain hautaa hoitamalla. Varsin nopeasti syntyi ajatus liikunnallisesta toimintapuistosta, joka toisi iloa kaiken ikäisille kuntalaisille ja edesauttaisi terveellisten elämäntapojen kehittymistä.

Sopiva paikka puistolle löytyi tästä keskeltä kylää uudistettujen urheilukentän ja pesäpallokentän yhteydestä. Pesäpallokenttä, yleisurheilukenttä ja Silvalanpuisto muodostavat nyt Humppilan upean urheilupuiston, joka tulee varmasti olemaan merkittävässä asemassa Humppilan kunnan tulevassa markkinoinnissa.

Uskon, että innokkaana urheilun seuraajana tunnettu Yrjö Silvalakin olisi tyytyväinen tästä kokonaisuudesta

-Kunnanjohtaja

 

Jaa sisältö

Yhteystiedot

 
 
x