sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Ajankohtaista

24.11.2023

Humppila linjasi tiukasti palveluverkosta – kunta epäilee valmistelua puolueelliseksi

JULKILAUSUMA, Humppilan kunta – julkaisuvapaa                                                                                           


Humppila linjasi tiukasti palveluverkosta – kunta epäilee valmistelua puolueelliseksi


Humppilan kunta antoi Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle tiukkasanaisen lausunnon koskien hyvinvointialueen palveluverkkoa. Kunnanhallitus puolustaa lausunnossa voimakkaasti Humppilan, Ypäjän ja muiden Lounais-Hämeen pienempien kuntien terveysasemaverkostoa. Humppilan kunnanhallitus tiedottaa puolustavansa yksituumaisesti ja tiukasti sekä Humppilan, Ypäjän että muiden Lounais-Hämeen kuntien terveysasemia. Samalla Humppila vetoaa muiden kuntien tukeen.

 

 

 – Hyvinvointialueen virkavalmistelun esittämät valmiit vaihtoehdot ovat käsittämättömiä. Ei voida mitenkään hyväksyä puolueettomaksi valmistelua, jossa hyvin toivat sekä hyvin ylläpidetyt Humppilan ja Ypäjän terveysasemat halutaan lakkauttaa jokaisessa tarjotussa vaihtoehdossa, linjaa Humppilan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ahola.

 

– Hyvinvointialueen palveluverkkovisiot eivät saisi aikaan mitään säästöjä – ainoastaan palvelutason heikkenemistä. Humppila ei mitenkään voi hyväksyä tällaisia valmiiksi tuotettuja vaihtoehtoja. Vetoammekin vahvasti kaikkien Lounais-Hämeen alueen ja koko Kanta-Hämeen alueen päättäjiin aluehallinnossa, ettei tällaisia ehdotuksia hyväksyttäisi, jatkaa Ahola.

 

 – Terveyserot kasvavat, jos sosiaali- ja terveystoimen lähipalvelut ajetaan alas, kommentoi Humppilan kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Marita Ketola.

 

– Kela-taksien käyttö vaihtoehtona kiireettömälle hoidolle ei tuo säästöjä. Hyvinvointialueuudistuksen tavoite oli – lakiin kirjatusti – palvelujen saatavuuden ja yhdenvertaisten palvelujen turvaamisen edistäminen. Lounais-Hämeen alueella, jossa ikärakenne on keskimääräistä varttuneempaa ja joukkoliikenne vähäisempää sekä liikkuminen vaikeaa, johtaisi lähipalveluiden karsiminen sekä palvelutason heikentymiseen, että myös terveyserojen epätoivottavaan kasvamiseen, jatkaa Ketola.

 

 – Humppilan kunta ei voi mitenkään hyväksyä tällaisia skenaarioita, joiden johtopäätökset tuntuvat – valitettavasti – valmiiksi päätetyiltä. Humppilan tai Ypäjän terveysasemien lakkauttamisessa ei ole mitään järkeä, toteaa Humppilan vt. kunnanjohtaja Antti Ahonen.

 

 – Humppilan kunnan puolesta vetoamme koko Kanta-Hämeen hyvinvointialueen päättäjiin ja aivan erityisesti Lounais-Hämeen alueen päättäjiin, että haitalliset muutokset eivät saisi hyväksyntää. Pienet kunnat ovat varmasti valmiita avoimesti neuvottelemaan vuokratasosta, yhteistyön laajentamisesta sekä kaikista vaihtoehdoista, joille terveyspalvelut saadaan pidettyä kaikkien hämäläisten – myös lounaishämäläisten – ulottuvilla, jatkaa Ahonen.

 

Humppilan kunnanhallituksen 20.11.2023 antama lausunto hyvinvointialueen palveluverkkoa koskien lähetettiin kokouksen jälkeen hyvinvointialueelle. Lausunto lähetetään tiedoksi myös kaikille hyvinvointialueen kunnille ja tiedotusvälineille.

 

 

LISÄTIETOJA:

 

Antti Ahonen

Humppilan vt. kunnanjohtaja

p. 044 706 4447

antti.ahonen@humppila.fi                                 

 

Jaa sisältö

x