sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Ajankohtaista

20.09.2023

Tiedote 20.9.2023: Humppila aloittaa merkittävän huoltorakennushankkeen – kunnanhallitus hyväksyi valtion avustaman hankkeen yksimielisesti

Humppilan kunta tiedottaa aloittavansa merkittävän huoltorakennushankkeen Humppilan Urheilupuistoon. Urheilupuiston uuden huoltorakennuksen rakentamiselle liittymineen sekä oheis- ja ulkotöineen on kunnan mukaan varattu yhteensä 420 000 euroa, jakautuen kahdelle budjettivuodelle siten, että hanke käynnistyy jo syksyllä 2023.

Valtio päätti alkukesästä 102 000 euron valtionavustuksesta Humppilan huoltorakennushankkeelle siten, että valtionapu voi kattaa maksimissaan 30 prosenttia hankkeen verottomista kustannuksista. Vuosien ajan suunniteltu hanke lähtee käyntiin, kun Humppilan kunnanhallitus hyväksyi maanantai-illan kokouksessaan vt. kunnanjohtaja Antti Ahosen esityksen hankkeen käynnistämisestä.

– Harrastusmahdollisuudet ovat hyvin tärkeitä. Humppilassa on aktiivisia urheiluseuroja, kuten Humppilan Veikot ja Humppilan Yri, ja useita muita. Arvostamme urheiluseurojen tekemää työtä. Yksi osoitus tästä arvostuksesta on se, että kunta investoi nyt urheiluun vahvasti tämän uuden huoltorakennuksen muodossa, kertoo kunnanjohtaja Antti Ahonen kunnan tiedotteessa.

– Lasten ja nuorten harrastusmahdollisuukset olivat mielessämme, kun päätimme kunnan uudesta, suuresta investoinnista. Tämä sopii hyvin myös Humppilan kunnanvaltuuston päätökseen hakea UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin mukaan, jatkaa Ahonen.

– Olemme tyytyväisiä, että saimme useita varteenotettavia tarjouksia hankkeen toteuttamiseksi, eri rakennusyhtiöiltä. Hankkeeseen budjetoidut varat tulevat nyt riittämään, toteaa Humppilan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ahola tiedotteessa.

- Tämä tärkeä hanke on vihdoin tulossa maaliin, ja omalta osaltaan parantaa alueemme palvelutasoa entisestään, jatkaa Ahola.

– Uuden huoltorakennuksen rakentaminen parantaa urheiluseurojemme toimintamahdollisuuksia ja mahdollisuuksia varainkeruuseen, mikä on hyvin kannatettavaa, toteaa Humppilan kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Marita Ketola.

Urheilupuiston huoltorakennuksen rakentamishankkeeseen oli varattu resurssit jo vuoden 2023 talousarvion käsittelyn yhteydessä syksyllä 2022. Humppilan tekninen lautakunta päätti huhtikuussa 2023 siirtää asian kunnanhallitukselle, hankkeen merkittävyyden ja taloudellisen koon vuoksi.

Kunnanhallitus päätti kesäkuussa vt. kunnanjohtaja Ahosen esityksestä kilpailuttaa hankkeen avoimella menettelyllä. Kunta sai kilpailutuksessa neljä tarjousta. Tarjouskilpailun tulosten läpikäyntiä ja pisteytystä johti Humppilan kunnan vs. tekninen johtaja Matti Saarenmaa. Eniten pisteitä sai Forssan Ympäristöurakointi Oy.

Ahonen esitti kunnanhallitukselle, että kunnanhallitus valitsee hankkeen toteuttajaksi kilpailutuksen pisteytyksessä eniten vertailupisteitä saaneen Forssan Ympäristöurakoinnin. Ahonen esitti kunnanhallitukselle niin ikään, että kunnanhallitus päättää rakentamisen alkavan jo syksyn 2023 aikana, jotta kunta on aikataulun puolesta oikeutettu saamaan myönnetyn valtionavun hanketta varten. Kunnanhallitus hyväksyi Ahosen esitykset yksimielisesti.

Lisätietoja

Antti Ahonen
Humppilan vt. kunnanjohtaja
puh. 044 706 4447
antti.ahonen@humppila.fi

Kari Ahola
Humppilan kunnanhallituksen puheenjohtaja
kari.ahola@humppila.fi

Marita Ketola
Humppilan kunnanhallituksen varapuheenjohtaja
marita.ketola@humppila.fi

 

Jaa sisältö

x