sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Ajankohtaista

06.02.2023

Kunnanhallituksen päätökset 30.1.2023

KUNNANJOHTAJA ANTTI AHOSEN JOHTAJASOPIMUS

Kunnanjohtajaksi valittu Antti Ahonen on sopinut nykyisen työnantajansa Kansallisen Kokoomuksen kanssa järjestelystä, jossa hän voi jatkaa nykyisessä tehtävässään huhtikuuhun saakka, jonka jälkeen jää palkattomalle työvapaalle ja voi aloittaa Humppilan kunnassa vt. kunnanjohtajana 5.4.2023 lukien. 

Kunnanhallitus päätti hyväksyä Humppilan kunnan ja kunnanjohtajaksi valitun Antti Ahosen välisen johtajasopimuksen. 

KOTOUTTAMISPALVELUJEN JÄRJESTÄMINEN SEUDULLISESTI

Kunnanhallitus
1.) hyväksyi osaltaan kotoutumispalvelujen seudullista järjestämistä koskevan yhteistyösopimuksen,
2.) oikeutti kunnanjohtajan tarvittaessa tekemään pieniä muutoksia sopimukseen sekä allekirjoittamaan sopimuksen Humppilan kunnan puolesta. 

Sopimuksen voit lukea pöytäkirjasta

HUMPPILALAISTEN NUORTEN TYÖLLISTÄMINEN KESÄLLÄ 2023

Humppilan kunta on työllistänyt kesäisin humppilalaisia nuoria kunnan eri yksiköihin. Nuoret työskentelevät kaksi viikkoa (10 työpäivää). Päivittäinen työaika on 5 tuntia. Talousarviossa on varattuna tälle vuodelle rahoitusta yhteensä 5050 euroa kesänuorten työllistämiseen.  

Lisäksi kuntaan voitaisiin palkata kesäsomettaja kesän ajaksi päivittämään ja tuottamaan sisältöä kunnan Facebookiin, Instagramiin, YouTubeen ja Tiktokiin sekä kunnan sivuille blogin muodossa (VisitHumppila-idealla). 

Kunnanhallitus päätti, että
1.) kesänuoret palkataan kuntaan eri tehtäviin neljäksitoista (14) kalenteripäiväksi, kymmeneksi varsinaiseksi työpäiväksi viiden (5) tunnin työajalle
2.) palkattavat nuoret voivat olla syntyneitä vuosina 2005-2008
3.) palkkaus on 390 € koko jaksolta sisältäen vuosilomakorvauksen
4.) paikat on haettava 24.3.2023 mennessä sähköisen KuntaRekry-järjestelmän kautta
5.) kesänuoret valitaan hakemusten perusteella ja
6.) ensisijaisesti valitaan nuoria, jotka eivät ole työskennelleet aiemmin kunnan kesätöissä
7.) kunta julistaa haettavaksi kesäsomettajan paikan. Kesäsomettajan päätehtävänä on viestintätyö sosiaalisessa mediassa Humppilan tapahtumista ja vierailukohteista. Kesäsomettajan tehtävää voivat hakea enintään 20-vuotiaat humppilalaiset nuoret. Palkkaus on 1000 euroa koko jaksolta (100h/kesä) sisältäen vuosilomakorvauksen. Paikkaa on haettava 24.3.2023 mennessä sähköisen KuntaRekry-järjestelmän kautta. 

TUEN MAKSAMINEN YRITYKSILLE JA YHDISTYKSILLE HUMPPILALAISEN KESÄNUOREN PALKKAAMISESTA 2023 

Yritysten tarjoamat kesätyöpaikat ovat tärkeässä roolissa nuorten työllistämisessä. Yrityksille maksettu tuki koululaisen työllistämisestä on ollut hyvä järjestelmä, jolla on saatu muutama kesätyöpaikka yrityksiin aiempina vuosina ja työllistettyä muutama humppilalainen nuori. Yritys on vastannut nuoren palkkaamisesta normaaliin tapaan ja saanut laskua ja nuoren palkkakuittia vastaan tukirahan syksyllä. Budjettiin on varattu 1200 euroa. Vuonna 2022 maksettiin tukea 1486,20 euroa, jolla tuettiin kuuden nuoren työllistämistä. 

Kunnanhallitus päätti, että yrityksille ja rekisteröidyille yhdistyksille maksetaan humppilalaisen kesänuoren palkkaamisesta tukiraha seuraavin ehdoin: kesätyötuki työnantajalle on suuruudeltaan 50 % nuoren palkkauskustannuksista tai enintään 250 euroa per nuori. Tuki koskee vuosina 2005-2008 syntyneitä humppilalaisia nuoria. Nuori palkataan kesätöihin vähintään kahdeksi viikoksi ja työajan tulee olla vähintään 25 tuntia viikossa. Yritys tai yhdistys hakee kunnan sivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella nuorta koskevan tuen 26.5.2023 mennessä. Samaa nuorta tuetaan vain kerran kesässä, ts. mikäli nuori on ollut myös Humppilan kunnan kesänuorena, ei hänestä makseta tukea. Yritys laskuttaa tukirahat kunnalta nuoren palkkakuittia ja laskua vastaan syyskuun 2023 loppuun mennessä. Tuki ei koske yrittäjien eikä yhdistyksen päättävässä asemassa olevien omaa tai lähisukulaisen lasta. 

VUODEN 2023 TALOUSARVION TÄYTÄNTÖÖNPANO-OHJEET 

Humppilan kunnanvaltuusto on kokouksessaan 7.12.2022 hyväksynyt vuoden 2023 talousarvion ja vuosien 2023-25 taloussuunnitelman. 

Talousarvion täytäntöönpano-ohjeilla kunnanhallitus ohjeistaa lautakuntia ja viranhaltijoita talousarvion täytäntöönpanoon, talousarvion sitovuuteen sekä toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden seurantaan liittyen. 

Kunnanhallitus hyväksyi talousarvion täytäntöönpano-ohjeet. 

SIVISTYSJOHTAJA-REHTORIN VIRKANIMIKKEEN MUUTOS SIVISTYS- JA HYVINVOINTIJOHTAJAKSI 1.2.2023 ALKAEN

Sivistysjohtaja-rehtorin tehtävään kuuluu johtaa sivistyslautakunnan toimialaan kuuluvien yksiköiden toiminnan lisäksi myös elämänlaatulautakunnan toimialaan kuuluvien yksiköiden toimintaa. Kunnanhallitus on päättänyt, että elämänlaatulautakunta vastaa jatkossa myös hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työstä. Sivistysjohtaja-rehtori toimii ko. lautakuntien esittelijänä. Sivistysjohtaja-rehtorin nykyistä tehtäväkenttää kuvaavampi nimike olisi sivistys- ja hyvinvointijohtaja. 

Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle sivistysjohtaja-rehtorin virkanimikkeen muutosta sivistys- ja hyvinvointijohtajaksi 1.2.2023 alkaen.

HALLINTOSÄÄNNÖN PÄIVITTÄMINEN

Kunnanhallitus päätti palauttaa asian valmisteluun, koska rakennusvalvonnan kommentit ovat saapuneet vasta 30.01.2023.

VALTUUSTOALOITTEIDEN KÄSITTELYN TILANNE 

Vuonna 2022 jätettiin 3 kappaletta valtuustoaloitteita ja vuonna 2020 1 kappale.

Kunnanhallitus päätti hyväksyä valtuustoaloitteiden käsittelytilannetta koskevan selvityksen ja lähettää sen valtuustolle tiedoksi.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se merkitsee tiedoksi vuonna 2022 tehtyjen aloitteiden sekä vuonna 2020 tehdyn aloitteen osalta tehdyt toimenpiteet ja toteaa, että aloitteet ovat loppuunkäsitelty.

VUONNA 2022 TEHDYT KUNTALAISALOITTEET JA NIIDEN JOHDOSTA TEHDYT TOIMENPITEET

Vuonna 2022 tehtiin yksi kuntalaisaloite: Kuntalaisaloite Pride-liputuksesta.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se merkitsee tiedoksi kuntalaisaloitteen johdosta tehdyt toimenpiteet ja toteaa, että kuntalaisaloite on loppuunkäsitelty.

LOUNAIS-HÄMEEN MUSIIKKIPÄIVÄT RY:LLE MYÖNNETTÄVÄ AVUSTUS VUODELLE 2023

Lounais-Hämeen Musiikkipäivät ry on lähestynyt kuntaa ja tiedustellut, tukeeko Humppilan kunta Musiikkipäiviä myös vuoden 2023 aikana samalla tuen määrällä kuin vuonna 2022.

Kunnanhallitus päätti myöntää Lounais-Hämeen Musiikkipäivät ry:lle 2 000 euron tuen vuonna 2023 Kerttu Jokisen rahastosta.

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTÄMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA KANTA-HÄMEESSÄ 2023 LUKIEN/ MONIALAISEN YHTEISPALVELUN JÄRJESTÄMISTÄ JOHTAVAN HENKILÖN NIMEÄMINEN JA TEHTÄVÄT

Kunnista tarvitaan nimeämispäätökset, jotta asia on TYP-asetuksen mukaisesti käsitelty. Hämeenlinnan valintapäätös ja johtoryhmän hyväksymispäätös sisältävät myös varalle päätettävän henkilön johtavaksi henkilöksi, joten mikäli ensisijainen valinta ei olisi käytettävissä olisi kunnista jo valmiiksi nimeämispäätös varalle.

Kunnanhallitus merkitsi tiedoksi, että
 1. TYP-lain mukaista toimintaa johtavaksi henkilöksi nimetään Hämeenlinnan kaupungin päätöksellä Susanna Halonen 23. tammikuuta 2023 alkaen. Halosen mahdollisen kieltäytymisen varalle valitaan Hanna Dogan.
 2. TYP-lain mukaista toimintaa johtavan henkilön varahenkilöksi nimetään Mira Sillanpää.

VT. KUNNANJOHTAJAN AJANKOHTAISET ASIAT

Kunnanhallitus merkitsi tietoonsa saaduksi vt. kunnanjohtajan esittelemät ajankohtaiset asiat.

FSHKY YLIMÄÄRÄINEN YHTYMÄKOKOUS 22.2.2023, PYYNTÖ NIMETÄ EDUSTAJAT

FSHKY on järjestämässä ylimääräistä yhtymäkokousta 22.2.2023 klo 18.

Kunnanhallitus päätti nimetä Humppilan kunnan edustajiksi ylimääräiseen kokoukseen 22.2.2023 Reija Kaarion, Tanja Leinosen ja Reetta Räsäsen. 

 

Jaa sisältö

x