sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Ajankohtaista

20.02.2020

Kunnanhallituksen päätökset 10.2.2020

OSALLISTUMINEN SOTE-RAKENNEUUDISTUSTA TUKEVAN ALUEELLISEN VALMISTELUN TUKEEN MYÖNNETTÄVÄÄN VALTIONAPUHANKKEESEEN

Sote-rakenneuudistusta tukevan alueellisen valmistelun tukeen myönnettävän valtionapuhankkeen valmistelu on aloitettu Kanta-Hämeessä Hämeen liiton koordinoimana ja suunnittelua ohjaa maakunnan alueen sosiaali- ja terveysjohdosta koostuva strateginen sote-kehittämisryhmä.

Hämeen liitto on pyytänyt kuntia ja kuntayhtymiä tekemään päätöksen siitä, onko kunta hankehakemuksen jättämisen kannalla ja hyväksyykö kunta Hämeen liiton kirjeessä esitetyn alustavan hankekokonaisuuden hallinto- ja ohjausmallin Kanta-Hämeessä.

Kunnanhallitus päätti antaa tukensa valtionapuhankkeelle ja päätti hyväksyä alustavan hallinto- ja ohjausmallin hankkeelle. Lopullisen hankekokonaisuuden hankesuunnitelman hyväksymiseen vaikuttaa ratkaisevasti rahoituksen jakaantuminen osallistujatasojen kesken.

 

VUODEN 2020 YHDISTYSAVUSTUSTEN HAKEMINEN

Avustusten jakoperiaatteiden tulisi olla yhtenäiset eri järjestöille.
 Avustuksen saamisen kriteereinä ovat: yhdistys toimii Humppilassa, yhdistyksen toiminnan määrä ja vaikuttavuus kunnan alueella, osallistujien määrä eri tapahtumissa ja toiminnoissa sekä näihin osallistuvien lasten ja nuorten sekä ikäihmisten määrä.

Kunnanhallitus päätti ilmoittaa yhdistysavustukset anottaviksi 24.4.2020 mennessä. Yhdistyksen tulee lähettää hakemus kunnan neuvonnan sähköpostiin neuvonta@humppila.fi tai toimittaa hakemus suljetussa kirjekuoressa kunnanvirastoon ja kirjoittaa kuoren päälle Yhdistysavustushakemus.

Hakemuksiin tulee liittää yhdistyksen tilinumero (ilman tätä ei voida myöntää avustusta), tiedot yhdistyksen järjestämistä tapahtumista ja toiminnoista sekä niihin osallistuvien humppilalaisten lasten, nuorten, ikäihmisten ja muiden kuntalaisten määrät. L isäksi anomuksessa tulee perustella avustuksen tarve yhdistyksen toiminnalle sekä avustuksen käyttötarkoitus. Hakemuksen liitteenä on oltava edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös.  

 

NUORTEN TYÖLLISTÄMINEN KESÄLLÄ 2020

Talousarviossa on varattuna tälle vuodelle rahoitusta 4000 euroa 16 nuoren työllistämiseen.
Nuoria otetaan seuraavasti: päiväkoti 5, uimakoulu/kesäleirit 4, kirjasto 1, siivous 4, tekninen 2. Jos tarvetta ilmenee, nuoria voidaan sijoittaa edellä mainitusta listasta poikkeavasti.

Kunnanhallitus päätti, että kesänuoret palkataan kuntaan eri tehtäviin neljäksitoista (14) kalenteripäiväksi, kymmeneksi varsinaiseksi työpäiväksi viiden (5) tunnin työajalle. Palkattavat nuoret voivat olla syntyneitä vuosina 2002 – 2005. Palkkaus on esityksen mukainen 250 € koko jaksolta. Paikat on haettava 27.3.2020 klo 15 mennessä sähköisen KuntaRekry – järjestelmän kautta. Kunta ottaa 16 nuorta, jotka valitaan hakemusten perusteella ja ensisijaisesti valitaan nuoria, jotka eivät ole työskennelleet aiemmin kunnan kesätöissä.

 

TUEN MAKSAMINEN HUMPPILALAISILLE YRITYKSILLE JA YHDISTYKSILLE KESÄNUOREN PALKKAAMISESTA 2020

Kunnanhallitus päätti, että Humppilassa toimiville yrityksille ja rekisteröidyille yhdistyksille maksetaan kesänuoren palkkaamisesta 200 euron tukiraha seuraavin ehdoin: tuki koskee vuosina 2002 – 2005 syntyneitä humppilalaisia nuoria. Nuori palkataan kesätöihin vähintään yhdeksi kuukaudeksi vähintään 50 % työajalle normaalista työajasta. Yritys tai yhdistys hyväksyttää kunnassa nuorta koskevan tuen 26.5.2020 mennessä. Samaa nuorta tuetaan vain kerran kesässä, ts. mikäli nuori on ollut myös kunnan kesänuorena, ei hänestä makseta tukea. Yritys laskuttaa tukirahat kunnalta nuoren palkkakuittia ja laskua vastaan syyskuun 2020 loppuun mennessä. Tuki ei koske yrittäjien eikä yhdistyksen hallituksessa toimivien omaa tai lähisukulaisen lasta.

HUMPPILAN VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2019
 
Humppilan kunnassa toimii vanhusneuvosto, jonka kokoonpanosta, asettamisesta ja toimintaedellytyksistä päättää kunnanhallitus. Humppilan vanhusneuvosto on toiminut vuonna 2019 toimintasuunnitelmansa mukaisesti. 

Kunnanhallitus merkitsi toimintakertomuksen tietoonsa saaduksi. 

KIRJASTONJOHTAJAN IRTISANOUTUMINEN

Kirjastonjohtaja Jari Hjelm on toimittanut kirjeen, jossa hän irtisanoutuu kirjastonjohtajan virkasuhteesta siten, että viimeinen työpäivä on 28.2.2020.

Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että se hyväksyy Jari Hjelmin irtisanoutumisen ja laittaa kirjastonjohtajan viran haettavaksi mahdollisimman pian.

TRIMBLEN OIKEUKSIEN PÄIVITTÄMINEN VASTAAMAAN SEUDULLISEN YKSIKÖN TARPEITA

Seudulliseen rakennusvalvontaan on saatu uusi rakennustarkastaja. Seudullisessa yksikössä on tehty myös tehtäväjärjestelyjä siten, että tarkastusinsinööri ratkaisee mm. erilliset maalämpö- ja jätevesijärjestelmäluvat. 

Kunnanhallitus päätti myöntää Raimo Huotelinille ja Jari Salmistolle väestö-oikeudet Trimbleen.

 

 HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS

Lassi-Antti Haarala on valittanut kunnanhallituksen 4.12.2017 tekemästä päätöksestä 328 § Oikaisuvaatimus Humppilan kunnanhallitukselle kokouksesta 13.11.2017/298 § Luonnokset Mäntyrinteen kauppakirjasta ja maanvuokraussopimuksesta.
 Hämeenlinnan hallinto-oikeus on antanut 3.2.2020 päätöksen asiasta. Hallinto-oikeus ei tutki valitusta Mäntyrinteen palvelukeskuksen rakennuksia koskevan kauppakirjaluonnoksen hyväksymisen osalta. Hallinto-oikeus tutkii ja hylkää valituksen muilta osin.

Kunnanhallitus päätti merkitä hallinto-oikeuden päätöksen tietoonsa saaduiksi.

ANOMUS KUNNANHALLITUKSELLE VIITTOMAKIELISEN AVUSTAJAN PALKKAAMISESTA

Humppilan kunnan varhaiskasvatuksessa on asiakkaana 3-vuotias lapsi, jolla on jatkuva avustajan tarve. Lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen tällä hetkellä kahtena päivänä viikossa, jonka mukaan myös avustajan työsopimus määritellään. Kyseessä olisi määräaikainen ja osa-aikainen työtehtävä (14h/vko).

Kunnanhallitus päätti myöntää luvan avustajan palkkaamiseen.

HÄMEENLINNAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖS KUNNANJOHTAJAN JOHTAJASOPIMUKSESTA

Pekka Niinikoski on valittanut kunnanvaltuuston 17.4.2018 tekemästä päätöksestä 10 § Kunnanjohtajan johtajasopimus. Hämeenlinnan hallinto-oikeus on antanut 4.2.2020 päätöksen asiasta, jossa se kumoaa Humppilan kunnanvaltuuston tekemän päätöksen asiasta.

Hallinto-oikeuden päätökseen saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen kirjallisella valituksella, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa hallinto-oikeuden päätöksen tiedoksisaantipäivästä, sitä päivää lukuun ottamatta. Valitusaika luetaan siitä, kun ilmoitus päätöksestä on julkaistu kunnan tai kuntayhtymän yleisessä tietoverkossa. Kyseessä oleva hallinto-oikeuden päätös on julkaistu Humppilan kunnan kotisivuilla 6.2.2020. 

Jo suoritettua täytäntöönpanoa ei tarvitse peruuttaa ennen kuin päätös, josta on valitettu, on lainvoimaisella päätöksellä kumottu.

Kunnanhallitus päätti merkitä hallinto-oikeuden päätöksen tietoonsa saaduksi ja että asiasta ei valiteta korkeimpaan hallinto-oikeuteen sekä ottaa hallinto-oikeuden kumoaman asian uudelleen valmisteltavaksi, kun päätöksen valitusaika on kulunut umpeen ja päätös on saanut lainvoiman.

 

ALUEVARAUSSUUNNITELMA

Kunnanhallitukselle esiteltiin kokouksessa valtatie 2:n parantamiseen Humppilan kohdalla liittyvän aluevaraussuunnitelman suunnittelutilannetta ja keskusteltiin suunnittelutyön jatkolinjauksista. Kunnanhallitus päätti merkitä suunnittelutilanteen tietoonsa saaduksi.


 

Jaa sisältö

x