sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Vuorohoito

 

Vuorohoito on klo 17.30-06 tapahtuvaa varhaiskasvatusaikaa ja/tai viikonloppuhoitoa, johon ei ole subjektiivista oikeutta. Vuorohoitoa tarjotaan lähtökohtaisesti molempien huoltajien/ainoan huoltajan päätoimisesta työstä tai tutkintotavoitteisesta opiskelusta johtuen (eli esim. harrastus ei oikeuta vuorohoitoon). Vuorohoito on tarkoitettu säännöllisesti vuorohoitoa tarvitseville lapsille. Vuorohoidon tavoitteena on tarjota lapselle turvallista, monipuolista ja lapsen kehitystasoa vastaavaa varhaiskasvatusta, hoitoa ja opetusta. 

Humppilan kunnassa vuorohoitoa järjestetään Päiväkoti Päivänpaisteessa, joka on avoinna ennakkovarauksesta klo 5-23 välisenä aikana. Klo 23-05 väliseen aikaan ajoittuva vuorohoito järjestetään ostopalveluna esim. seudun muissa vuorohoitoyksiköissä. Järjestelyistä keskustellaan perhekohtaisesti ja lähtökohtana tulee olla lapsen edun huomioiminen. Humppilan kunnan vuorohoitoyksikössä ei jätjestetä vuorohoitoa juhlapyhinä (uudenvuodenpäivä, loppiainen, pääsiäisen juhlapäivät, vappu, helatorstai, äitienpäivä, helluntai, juhannusaatto, juhannuspäivä, pyhäinpäivä, isänpäivä, itsenäisyyspäivä, jouluaatto ja joulun juhlapyhät). Juhlapyhiä edeltävinä päivinä vuorohoitoyksikkö suljetaan klo 18. Tarvittaessa em. ajankohtina vuorohoito järjestetään ostopalveluna seutukunnan muissa vuorohoitoyksiköissä. 

Lasten hoitoajoista ilmoittaminen
Vanhempien vapaapäivinä, lomapäivinä ja sairausloman aikana ei tarjota vuorohoitoa. Lapsi voi tällöin osallistua varhaiskasvatukseen arkipäivisin päiväkodin normaalina aukioloaikana.

Vuorohoidon varaaminen mahdollisimman hyvissä ajoin on tärkeää varhaiskasvatuksen henkilökunnan työvuorosuunnittelun vuoksi. Lapsen huoltajan tulee varata vuorohoito hoidontarvetta edeltävän viikon sunnuntaihin klo 24 mennessä (esim. viikon 17 vuorohoito tulee varata viimeistään viikon 15 sunnuntaihin klo 24 mennessä). Sen jälkeen tuleviin hoitoajan muutoksiin ei sitouduta. Äkillistä vuorohoidon mahdollisuutta voi tiedustella päiväkodista. Mikäli kyseisenä äkillisesti ilmaantuvana ajankohtana on paikalla muita vuorohoidon tarvitsijoita ja ryhmään mahtuu, on vuorohoito mahdollista järjestää nopeammallakin aikataululla. 

Hoitotoaikojen peruuntumisesta ja muutoksista on ilmoitettava välittömästi, koska etenkin peruuntumisilla on merkittävä vaikutus henkilökunnan työvuorohoin. 

Vuorohoidossa lapsen hoitoaika määritellään vanhempien työvuoron mukaan huomioiden työmatkoihin kuluva aika. Pyydettäessä vanhempien on toimitettava työnantajan vahvistamat työvuorolistat. 

Vuorohoidon ruokailuajoista:
Aamupala tarjotaan n. klo 8
Lounas tarjotaan aamuvuoron lapsille klo 11-12
Välipala tarjotaan n. klo 14
Päivällinen tarjotaan n. klo 17.45 niille iltavuoron lapsille, joiden hoitoaika jatkuu klo 18 jälkeen
Iltapala tarjotaan n. klo 20

 

Jaa sisältö

x