aa
 
 

Kunnan vinkit poikkeukselliseen arkeen


Kunnan vinkit poikkeukselliseen arkeen

24.03.2020

Kirjasto kannustaa tutustumaan e-aineistoihin


Kirjastopalvelut poikkeusoloissa

Humppilan kunnankirjasto on suljettu ainakin 13.4.2020 asti. Sulkuaikana erääntyvästä aineistosta ei lähde eräpäivämuistutuksia, eikä erääntyneestä aineistosta peritä myöhästymismaksuja. Aineistoa voi palauttaa kirjastoon palautusluukusta.

Saapuneita varauksia säilytetään sulkuajan päättymiseen asti ja sen jälkeenkin 7 vrk. Sulkuaikana noutamatta jääneistä varauksista ei peritä noutamattoman varauksen maksua. Suosittelemme, että uusia aineistovarauksia ei sulkuaikana tehtäisi.

Puhelinpalvelu toimii sulkuaikana Humppilan kirjastossa maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10–14 numerossa 044 706 4444.

Kirjaston tarjoamat e-aineistot

Nyt on hyvä aika tutustua kirjaston e-aineistovalikoimaan. Tarvitset e-aineistojen lainaamiseen kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun. Jos sinulla ei ole palvelun käyttöön tarvittavia tunnuksia, ota yhteys kirjaston puhelinpalveluun.

Louna-kirjastojen Ellibs-kirjakokoelmassa on lainattavissa satoja e-kirjoja ja -äänikirjoja. Poikkeustilanteen vuoksi Louna-kirjastojen e-kirjavalikoimaa on kasvatettu entisestään.

Library PressReader-palvelu tarjoaa tuhansia ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä näköisversioina.

Naxos Music Library on musiikin kuuntelupalvelu, johon voi kirjautua myös kotikoneelta kirjastokortin numerolla.

Lisätietoa Louna-kirjastojen tarjoamista e-aineistoista ja suorat linkit palveluihin löytyvät osoitteesta http://www.lounakirjastot.fi/aineistot/e-aineistot/

Lukulumo-lastenkirjapalvelu on avattu 16.3. kaikille avoimeen käyttöön 30 päiväksi. Asenna Lukulumo-sovellus laitteellesi. Ohjeet ja tunnukset löytyvät täältä: https://www.iltoppiminen.fi/uutiset/lukulumo-avautuu-kaikille/

Lastenkirjainstituutin ylläpitämästä Lukemo-portaalista löytyy kattava ja jatkuvasti täydentyvä linkkilista, johon on koottu lukemista ja tekemistä lapsille ja nuorille kotioloissa. https://lukemo.fi/tietoa-ja-ajankohtaista/ajankohtaista/lukemistajatekemistakotioloihin/?fbclid=IwAR3ZYdeIm9_xkJPSW-Sb1rKawo-NFyZwmGF_Hh6h3d5UTrecjyKJAlfWXQk