sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Ajankohtaista

28.12.2022

Kunnanhallituksen päätökset 19.12.2022

KUNNANJOHTAJA ANTTI AHOSEN JOHTAJASOPIMUS

Kunnanhallitus päätti palauttaa asian valmisteluun, sillä Antti Ahosen valinnasta Humppilan kunnanjohtajaksi on tehty kunnallisvalitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. 

HUMPPILAN KUNNAN JÄTEVESITAKSAN PÄIVITTÄMINEN 

Kunnanhallitus päätti hyväksyä muutetun jätevesitaksan ja esittää sen edelleen hyväksyttäväksi kunnanvaltuustolle. 

EDUSKUNTAVAALIT 2023: VAALILAUTAKUNNAN JA -TOIMIKUNNAN ASETTAMINEN EDUSKUNTAVAALEIHIN 2023 

Kunnanhallitus päätti valita vuonna 2023 toimitettavien eduskuntavaalien

1.) Vaalilautakuntaan varsinaisiksi jäseniksi:

Ritva Savolainen (KESK) pj
Marja Niittymäki (SDP) vpj
Kari Laaksonen (KOK)
Jari Järvinen (SDP)
Hannu Leppäkoski (vihr.)

ja varajäseniksi:

Tarja Heikkilä (KESK)
Heikki Uusi-Kämppä (KESK)
Sami Mustajärvi (KESK)
Anja Syrjälä (SDP)
Maaret Thynell (SDP) 

2.) Vaalitoimikuntaan varsinaisiksi jäseniksi:

Aira Suikki (PS) pj
Toivo Koskinen (SDP) vjp
Rauha Puustinen (KOK) 

varajäseniksi:

Sinikka Koskinen (SDP)
Jorma Savolainen (KESK)
Eeva Nurmi (KESK) 

KUTSU YHTEISTYÖHÖN TE24-UUDISTUKSEN YHTEISTYÖMALLIN TEKEMISEEN HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN KANSSA 

Valmistelutyö TE-palveluiden 2024 uudistuksen osalta on alkamassa. Hämeenlinnan kaupunki toivottaa Humppilan kunnan tervetulleeksi uudistusta koskevaan keskusteluun ja yhteistyömallin rakentamiseen Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Yhteistä keskustelua on avattu 31.8.2022 pidetyllä TE24-keskustelulla. Tämän jälkeen Hämeenlinnan kaupunginhallitus on käsitellyt uudistusta 21.11.2022 kokouksessaan ja haluaa esittää Kanta-Hämeen kunnille pyynnön valmistelun yhteishenkilöiden nimeämisestä ja yhteistoimintamallin rakentamisesta. 

Kunnanhallitus päätti
1. nimetä yhteyshenkilöksi vs. hallintojohtaja Maija Siepin
2. ilmoittaa kiinnostuksesta työllisyysalueen perustamiseen Hämeenlinnan kaupungin kanssa. 

YHTEISTYÖSOPIMUS TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄSTÄ MONIALAISESTA YHTEISPALVELUSTA KANTA-HÄMEESSÄ 1.1.2023 LUKIEN 

Työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (jäljempänä TYP) annetun lain (1369/2014) sekä lain nojalla annetun asetuksen (1377/2014) mukainen sopimus on laadittu työttömille tarjottavan monialaisen yhteispalvelun järjestämisestä Kanta-Hämeen työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalveluverkoston (jäljempänä TYP-verkosto) alueella kuntien Forssan kaupunki, Hattulan kunta, Hausjärven kunta, Humppilan kunta, Hämeenlinnan kaupunki, Janakkalan kunta, Jokioisten kunta, Lopen kunta, Riihimäen kaupunki, Tammelan kunta, Ypäjän kunta ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueen sekä Hämeen työ- ja elinkeinotoimiston ja Kansaneläkelaitoksen kesken.  

TYPillä tarkoitetaan yhteistoimintamallia, jossa työ- ja elinkeinotoimisto, hyvinvointialue ja Kansaneläkelaitos arvioivat monialaista palvelua tarvitsevien työttömien palvelutarpeet, suunnittelevat työllistymisen kannalta tarkoituksenmukaiset palvelukokonaisuudet sekä vastaavat työllistymisprosessin etenemisestä ja seurannasta lain (1369/2014) ja asetuksen (1377/2014) edellyttämällä tavalla. 

Kunnanhallitus päätti hyväksyä yhteistyösopimuksen työllistämistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta Kanta-Hämeessä 1.1.2023 lukien. 

SOPIMUS (PUITE- JA ALASOPIMUS / TUKIPALVELUIDEN OSTOSOPIMUS) KANTA-HÄMEEN HYVINVOINTIALUEEN KANSSA

Kanta-Hämeen hyvinvointialue on perustettu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen toimeenpanoa ja voimaanpanoa koskevalla lailla heinäkuussa 2021. Sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta hyvinvointialueelle vuoden 2023 alussa. Muutos koskee Kanta-Hämeessä Forssan, Hausjärven, Hattulan, Humppilan, Hämeenlinnan, Janakkalan, Jokioisten, Lopen, Riihimäen, Tammelan ja Ypäjän kuntia. Hyvinvointialueen valmistelua tehtiin helmikuuhun 2022 asti väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) johdolla. Nyt valmistelua johtaa vaaleilla valittu aluevaltuusto. Sote-uudistuksen hallinnollista muutosta on valmistellut hyvinvointialueen valmistelutoimisto.

Hyvinvointialueen toiminta pitää käynnistää niin, että se häiritsee mahdollisimman vähän työntekijöiden arkityötä ja sitä kautta vaikuttaa mahdollisimman vähän asukkaiden palveluihin. Muutokset työntekijöiden käyttämiin tietokoneisiin ja järjestelmiin vuodenvaihteessa pyritään minimoimaan, jotta siirtyminen hyvinvointialueelle sujuu mahdollisimman hyvin, eikä heijastu asiakkaille asti. Samasta syystä puhelinnumeroita tai puhelinvaihteita ei muuteta 1.1.2023.

Hyvinvointialueen järjestämisvastuulle siirtyvät 1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon, sekä pelastustoimen palvelut. Puitesopimuksen tavoitteena on turvata järjestämisvastuun häiriötön siirtymä ja palvelutuotannon tukipalveluiden jatkuminen vuodelle 2023. Sopimuksen tavoitteena on myös varmistaa näiden palvelujen tuottamisen ja myymisen lainmukaisuus ja oikeudenmukainen vastuiden ja kustannusten jakautuminen kaikissa tilanteissa. Sopimuksessa sovitaan niistä ehdoista, joilla kunta myy ja tuottaa Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle palveluja vuoden 2023 aikana.

Sopimus koostuu puitesopimuksesta, sekä palvelukohtaisista alasopimuksista. Jos jostain asiasta sovitaan alasopimuksessa tarkemmin tai puitesopimuksesta poikkeavasti, noudatetaan alasopimusta. 

Kunnanhallitus päätti hyväksyä sopimuksen (puitesopimus + alasopimus / tukipalveluiden ostosopimus) Humppilan kunnan ja Kanta-Hämeen hyvinvointialueen kesken.

Sopimuksen mukaiset velvoitteet astuvat voimaan 1.1.2023, ellei alasopimuksissa ole sovittu toisin. Puitesopimus on voimassa 31.12.2023 saakka.

FSHKY:N YHTYMÄHALLITUKSEN PYYNTÖ YHTYMÄKOKOUSEDUSTAJIEN NIMEÄMISESTÄ / HUMPPILAN KUNNAN EDUSTAJIEN VALINTA

Kunnanhallitus päätti nimetä Humppilan kunnan edustajaksi Reija Kaarion, Tanja Leinosen ja Reetta Räsäsen tulevaan FSHKY:n yhtymäkokoukseen.

ESITYS JÄSENKUNNILLE FORSSAN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUKSEN MUUTTAMISESTA JA SIIHEN LIITTYVISTÄ TOIMISTA 

Kuntayhtymän jäsenkuntien järjestämisvastuu sosiaali- ja terveyspalveluista päättyy vuoden 2022 lopussa, ja järjestämisvastuu siirtyy Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle. Kunnilla eikä FSHKY:n kaltaisilla nk. vapaaehtoisilla kuntayhtymillä ei ole enää toimivaltaa sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäjänä tai tuottajana vuoden 2023 alusta lukien. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän (FSHKY) nykyiset tehtävät siirtyvät valtaosaltaan hyvinvointialueelle. Kuntayhtymän tehtävät sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta siirtyvät siten suoraan lain nojalla hyvinvointialueen vastattavaksi. Näin ollen kuntayhtymän tehtävät suurimmalta osin päättyvät.

Kuntayhtymän perussopimusta tulee muuttaa sote-palvelujen järjestämisvastuun siirtyessä hyvinvointialueelle.

Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että
 1) perussopimuksen 2 §:stä poistetaan lause "Somero on kuntayhtymän osajäsen",
 2) kuntayhtymän perussopimuksen 3 § poistettaisiin ja muutettaisiin kuulumaan kokonaisuudessa seuraavasti:
 " 3 § Kuntayhtymän tehtävät
Kuntayhtymän tehtävänä on omistaa, ylläpitää, hallita ja vuokrata kiinteistöjään mm. sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa varten sekä tuottaa tähän läheisesti liittyviä teknisiä, kunnossapitoon liittyviä ja muita vastaavia tukipalveluja vuokralaisilleen."

Perussopimuksen muuttamisesta ja siihen liittyvistä toimista tarkemmin pöytäkirjassa.

MERKKIPÄIVIEN HUOMIOIMINEN VUONNA 2023

Kunnanhallitus päätti, että työntekijöitä, viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä muistetaan vuonna 2023 muistamisohjeen mukaisesti.

SEUDULLINEN NUORTEN TYÖPAJATOIMINTA JA SEUDULLINEN OHJAAMO-TOIMINTA

Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymä on omistajakuntiensa kanssa keskustellut mahdollisuudesta seudullisen nuorten työpajatoiminnan ja seudullisen ohjaamo-toiminnan käynnistämiseen. Yhtymähallitus päätti kokouksessaan 20.9.2022 (96§), että perustuen kunnilta aiemmin kuluvana vuonna saatuihin alustaviin lausuntoihin, LHKK käynnistää neuvottelut Forssan kaupungin, Humppilan kunnan, Jokioisten kunnan, Tammelan kunnan ja Ypäjän kunnan kanssa. Tavoitteena on rakentaa seudullinen nuorten työpajatoiminta ja seudullinen ohjaamotoiminta vuoden 2023 aikana.

Kunnanhallitus päätti, että Humppilan kunta ei osallistu seudullisen nuorten työpajatoiminnan eikä seudullisen ohjaamotoiminnan järjestämiseen. Nuoret (alle 29-vuotiaat asiakkaat) voidaan jatkossa ohjata kuntouttavaan työtoimintaan tai työkokeiluun kunnan eri toimipisteisiin.

KOY HUMPPILAN LASITORNIN LAINAN UUDELLEENJÄRJESTELY

Humppilan kunta on lainoittanut KOY Humppilan Lasitornia vuonna 2001 myönnetyllä lainalla no 2-103. Laina-ajan kuluttua umpeen velka on uudelleenjärjestelty vuonna 2013. Kunnanhallitus on 18.2.2013 päättänyt myöntää 160 367,19 euron suuruisen lainan KOY Humppilan Lasitornille.

Humppilan kunta omistaa 90 kpl KOY Humppilan Lasitornin osakkeita. Tämä on 9 % koko osakekannasta.

KOY Humppilan Lasitorni esittää Humppilan kunnalle edelleen lainan uudelleenjärjestelyä.

Kunnanhallitus päätti myöntää lainan (160 367,19 €) uudelleenjärjestelyn KOY Humppilan Lasitornille seuraavilla ehdoilla:

Laina-aika 10 vuotta. Lainan lyhennysvapaa on 2 vuotta (vuodet 2023 ja 2024), jonka ajalta maksetaan korot 3 kuukauden välein. Ensimmäinen koronmaksu on 31.3.2023. Lyhennys (tasalyhennys 5000 € + korot) suoritetaan 3 kuukauden välein. Ensimmäinen lyhennys on 31.3.2025. Korko Euribor 6 kk ja marginaali 1,5 %. Viimeinen maksuerä on suurudeltaan sen hetken lainamäärä.

Vaaditaan nähtäville kieltävät lainapäätökset ennen lainan uudelleenjärjestelyn toteuttamista.

KOY Humppilan Lasitornin on toimitettava kuntaan sähköiset kiinteistökiinnitykset ennen lainan uudelleenjärjestelyn toteuttamista.

Kunnanhallitus on arvioinut lainan myöntämisen edellytyksiä kuntalain 129 §:n mukaisesti.

LAINANOTTOVALTUUDET VUODELLE 2023

Kunnanhallituksen ratkaisuvaltaan kuuluu päättää lainan tai tilapäisluoton ottamisesta kunnalle kunnanvaltuuston talousarviossa tai erikseen tekemän päätöksen asettamissa rajoissa sekä päättää lainan tai tilapäislainan korkoehtojen muutoksista.

Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että se antaa valtuudet kunnanhallitukselle enintään 1 000 000 euron talousarviolainojen ja enintään 3 000 000 euron tilapäislainojen ottamiseen vuonna 2023.

KUNNANHALLITUKSEN KOKOUKSET VUONNA 2023

Kunnanhallitus päätti, että
 1.) kunnanhallituksen varsinaiset kokoukset pidetään pääsääntöisesti kunkin kuukauden l ja lll maanantai kunnanhallituksen kokoushuoneessa klo 18.00 alkaen. Heinäkuussa ei pidetä kokouksia lomien vuoksi. Vuoden ensimmäinen kokous pidetään tammikuun III-maanantaina.
Kokous pidetään myös, kun milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen järjestämisen tarpeelliseksi tai kun enemmistö toimielimen jäsenistä esittää puheenjohtajalle kokouksen järjestämistä.
 2.) esityslistat lähetetään sähköpostilla viimeistään kokousta edeltävänä keskiviikkona kunnanhallituksen jäsenille ja kunnanvaltuuston puheenjohtajille sekä tulostetaan paperisena niille kunnanhallituksen jäsenille ja kunnanvaltuuston puheenjohtajille, jotka haIuavat esityslistan paperisena. Esityslistat ovat noudettavissa kunnanvirastolta.

KUNNANHALLITUKSEN PÖYTÄKIRJOJEN TARKASTUS JA NÄHTÄVÄNÄ PITÄMINEN VUONNA 2023

Kunnanhallitus päätti pöytäkirjojen tarkastuksesta ja nähtävänä pitämisestä vuonna 2023, että
 1.) kunnanhallituksen pöytäkirjat tarkastetaan siten, että tarkastuksen suorittaa kaksi kussakin kokouksessa tehtävään valittua kunnanhallituksen jäsentä.
 2.) pöytäkirjan tarkastus suoritetaan viimeistään kunnanhallituksen kokousta seuraavana arkiperjantaina klo 9-15 välisenä aikana kunnantalolla tai hyväksymällä sähköpostin liitteenä lähetetty pöytäkirja. Tällöin tarkastus tapahtuu vastaamalla sähköpostitse pöytäkirjanpitäjälle tai hänen sijaiselleen. Vastausviestissä tulee ilmetä, hyväksyykö pöytäkirjantarkastaja pöytäkirjan muutoksitta sekä pöytäkirjantarkastajan nimi ja päivämäärä. Sähköisen tarkastuksen lisäksi pöytäkirja allekirjoitetaan kunnanhalIituksen seuraavan kokouksen yhteydessä.
 3.) kunnanhallituksen kokousten pöytäkirjat pidetään yleisesti nähtävänä kunnantalolla kutakin kokousta seuraavana arkimaanantaina klo 9-15 ja kunnan kotisivuilla.

VT. KUNNANJOHTAJAN VUOSILOMAT

Kunnanhallitus päätti hyväksyä vt. kunnanjohtajan loman ajalle 2.1.-8.1.2023.

KUNNANVALTUUSTON 7.12.2022 PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO

Kunnanhallitus päätti todeta valtuuston kokouksen 7.12.2022 päätökset laillisessa järjestyksessä syntyneiksi ja suorittaa niiden täytäntöönpanon.  

 

Jaa sisältö

x