sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Ajankohtaista

19.09.2019

Odotetut HISTORIAN HAVINAA -tilaisuudet alkavat!

Paikka ja aika: Nuorten työpaja (entinen rautatieasema) Tiistaisin 1.10.2019 alkaen eri teema-aiheilla Tilaisuuksien kesto noin 1,5 h Alustajana Markku Niininen

Tiistai 1.10. klo 18.00 Aiheena asemaseudun ja keskustan asutus ja liikkeet 1940-luvulta alkaen. Pohjana aiheelle Salessa oleva suuri ilmakuva. Aihetta jatketaan tarvittaessa seuraavilla kerroilla.

Tiistai 8.10. klo 18.00 Aikoinaan eri puolilla pitäjää toimi useita myllyjä, sahoja ja pajoja. Kootaan aihe kansien väliin kuten myös monet täällä toimineet taksi- ja kuorma-autoilijat. Entä kenellä oli ensimmäiset autot paikkakunnalla?

Tiistai 15.10. klo 18.00 Valtateiden 2 ja 9 valmistuminen toi pitäjään eloa monin tavoin. Teiden mukana aloitti mm. monia huoltoasemia ja muita yrityksiä. Tarinaa varmaan riittää, toivottavasti myös valokuvia ja muuta materiaalia.

Tiistai 22.10. klo 18.00 Pienviljelijäyhdistykset kuten yhteislaitumetkin olivat aikoinaan tärkeitä asioita. Lähteet, joista otettiin aikoinaan vettä, alkavat olla jo vähissä. Tallennetaan muistitietoja näistäkin. Ennen perkaamaton aihe kunnan historiassa.

Tiistai 29.10. klo 18.00 Sodan jälkeen pitäjässä toimi kymmenkunta koulua ja asukasluku oli parhaimmillaan yli 3600. Nyt myös koulumuistot ja valokuvat talteen! Entäpä posteljoonien tarina, jotka tuulessa ja tuiskussa veivät postia pitäjän joka kolkkaan. On aika tallentaa heidän tärkeä työnsä myös jälkipolville. Muistot entisajan pelimanneista on toivottu aihe. Valokuvat esille piironkien laatikoista myös tästä aiheesta!

HUOMIOITAVAA! Tilaisuuksia jatketaan tarvittaessa toivomusten mukaisesti eri aiheilla. Niistä ilmoitetaan seuraavissa tiedotteissa. Tiedustelut: Markku Niininen puh. 050 544 3683

 

Jaa sisältö

x