Ajankohtaista

24.08.2018

Kunnanjohtaja Jari Keskitalon puhe urheilukentän avajaiskilpailuissa


Tervetuloa minunkin puolestani Humppilan uudistetun urheilukentän avajaiskilpailuihin ja ” Onneksi olkoon kaikki liikunnan harrastajat ja kuntalaiset.”

Kuluneen puolentoista vuoden aikana kunnassa on saatu toteutettua monta luottamusmiesten ja kuntalaisten mielessä ollutta liikuntapaikkoihin liittyvää haavetta. Pesäpallokenttä on päällystetty hiekkatekonurmella, Kirkonkulman koulun liikuntasali on saanut uuden lattiapinnoitteen ja taloudellisesti merkittävimpänä satsauksena urheilukentän suorituspaikat on uudistettu nykyvaatimuksia vastaaviksi.

Urheilukentän uudistamista kunnassamme on odotettu kauan ja hartaasti. Edellinen peruskorjaus oli 1970-luvulta ja kun itse tulin kuntaan töihin vuonna 1995 oli kentän kunnostus ollut keskusteluissa jo hyvän tovin. Suunnitteluvaiheessa kentän sijoituspaikalle oli muitakin vaihtoehtoja, Kirkonkulman koulun yhteyteen rakennettuna kenttä olisi ollut helpommin koulun käytettävissä, mutta kentän rakentaminen harjuun piti sisällään sellaisia rajoituksia, ettei se loppujen lopuksi ollut toteuttamiskelpoinen vaihtoehto. Täällä entisellä paikallaan täysimittaiseksi laajennettu kenttä on helposti kaikkien kuntalaisten saavutettavissa ja muodostaa yhdessä pesäpallokentän ja ensi kesänä toteutettavan toimintapuiston kanssa upean urheilupuiston keskelle keskustaajamaamme.

Urheilukentän toteutus ei olisi ollut mahdollista ilman aluehallintovirastolta saatua 150 000 euron avustusta.  Kentän suorituspaikkojen uusiminen tuli maksamaan yli 800 000 tuhatta, joten rahaa kaiken uudistamiseen ei riittänyt, vaan rakennettavaa ja hankittavaa jää vielä tulevillekin vuosille. Esimerkiksi katsomotilojen ja uuden huoltorakennuksen toteuttaminen ovat tulevien vuosien hankkeita

Toivokaamme, että kaikki kuntalaiset ottavat urheilukentän omakseen ja saamme harrastajamäärät kasvuun samalla tavalla, kuin kävi pesäpallokentän uudistamisen yhteydessä.  Kentällä on nyt hyvät mahdollisuudet juosta kovempaa, heittää kauemmas tai hypätä korkeammalle, mutta myös harrastaa itselle mieluisia lajeja omaan tahtiin ilman suorituspaineita. Uudistetut liikuntapaikat ovat omalta osaltaan tarjoamassa kuntalaisille monipuolisia vaihtoehtoja koko elämän kestävälle liikuntaharrastukselle.


Tässä yhteydessä haluan kiittää myös kuntamme urheiluseuroja ja kaikkia niitä jotka ovat jaksaneet vuodesta toiseen tukea ja ohjata liikunnan harrastamista. Kaikkien nimiä ei ole mahdollista tässä yhteydessä luetella, mutta kunpa Merja olisi saanut nähdä tämän ja olla mukana kisoissa. Muistakaa kaikki, että uusille ohjaajille on koko ajan tarvetta, joten rohkeasti mukaan hyvän harrastuksen pariin.  Aikaisemman kokemuksen puute, ei ole este mukaan tulolle.

Tänään on kuitenkin urheilukentän vihkiäiskilpailujen aika. Nauttikaa rehdistä kilpailusta uusilla suorituspaikoilla