sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
Ilmakuva Humppilasta
 

Ajankohtaista

02.03.2023

Kunnanhallituksen päätökset 20.2.2023

KANTA-HÄMEEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN TOIMINNAN PÄÄTTYMINEN JA KUNTAYHTYMÄN ALIJÄÄMÄN KATTAMINEN

Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. 

HALLINTOJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN 

Hallintojohtajan virka on ollut haettavana ajalla 18.1.2023 - 8.2.2023 (klo 12 asti) Kuntarekryssä ja Työvoimatoimiston sivuilla. Hallintojohtajan virkaa haki 12 hakijaa, joista yksi hakija ei halunnut nimeään julkisuuteen. Virkaa hakivat Jarno Manni, Maarit Lastumäki, Antti Myllymäki, Marko Hoikkaniemi, Olli-Pekka Salminen, Antti Jämsén, Pia Järvenpää, Mariikka Mertanen, Minna-Liisa Mäkilä, Max Kreander ja Maija Sieppi. Haastattelutyöryhmä kokoontui 8.2.2023 käsittelemään hakemuksia ja valitsi hakemusten perusteella 5 hakijaa haastatteluun. Haastatteluihin kutsuttiin HM Maija Sieppi, YTM Antti Jämsén, HM Olli-Pekka Salminen, HM Jarno Manni ja TTM Mariikka Mertanen. Haastattelut pidettiin maanantaina 13.2.2023 kunnanvirastolla. 

Haastattelutyöryhmä esitti kunnanhallitukselle, että se esittää valtuustolle Antti Jämsénin valintaa hallintojohtajan virkaan. Antti Jämsén on soveltuvin tehtävään koulutuksen, työkokemuksen ja tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella. 

Hakijoista Maija Sieppi perui hakemuksensa tehtävään. 

Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että se päättää
1.) valita hallintojohtajan virkaan YTM Antti Jämsénin,
2.) vahvistaa tehtäväkohtaiseksi palkaksi 4800 euroa,
3.) valita Antti Jämsénin kieltäytymisen varalle TTM Mariikka Mertasen,
4.) että virassa noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa ja, että valitun tulee toimittaa tehtävän hoidon terveydellisiä edellytyksiä koskevat tiedot ennen viranhoidon aloittamista. 

LIUKUESTEIDEN IKÄRAJAN ALENTAMINEN 65 VUOTEEN 

Humppilan kunta tarjoaa kaikille 70 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille maksuttomat kenkiin kiinnitettävät liukuesteet. Liukuesteiden tarkoituksena on ennaltaehkäistä kaatumisista ja putoamisista johtuvia onnettomuuksia. Jatkossa yksi kunnan hyte-kertoimeen vaikuttavista tulosindikaattoreista on kaatumisiin ja putoamisiin liittyvät hoitojaksot 65 vuotta täyttäneillä henkilöillä verrattuna 10 000 vastaavan ikäiseen henkilöön. Mikäli liukuesteiden ikärajaa laskettaisiin 65 vuoteen, voisi se osaltaan pienentää kaatumisiin ja putoamisiin liittyviä hoitojaksoja. Hyvinvointikoordinaattori on aloittanut Humppilassa ja jakaminen voitaisiin siirtää yleishallinnolta kunnantalolta kirjastolle hyvinvointikoordinaattorille. 

Kunnanhallitus päätti, että jatkossa kaikki 65 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat kuntalaiset ovat oikeutettuja maksuttomiin kenkiin kiinnitettäviin liukuesteisiin. Liukuesteet ovat noudettavissa kirjastolta hyvinvointikoordinaattorilta aukioloaikojen mukaisesti. 

TILINKÄYTTÖOIKEUDET V. 2023 

1. Kunnanhallitus myönsi vs. hallintojohtaja (vs. kunnanjohtaja 27.2.-5.3.2023) Maija Siepille käyttöoikeudet kunnan tileihin ajalle 1.2.2023 - 5.3.2023.
2. Kunnanhallitus myönsi sivistys- ja hyvinvointijohtaja (vs. kunnanjohtaja 7.3.2023 - 4.4.2023) Anssi Lepistölle käyttöoikeudet kunnan tileihin ajalle 7.3.2023-30.04.2023. 

NIMENKIRJOITUSOIKEUDET V. 2023 

1. Kunnanhallitus myönsi vs. hallintojohtaja (vs. kunnanjohtaja 27.2.-5.3.2023) Maija Siepille nimenkirjoitusoikeuden ajalle 1.2.2023 - 5.3.2023.
2. Kunnanhallitus myönsi sivistys- ja hyvinvointijohtaja (vt. kunnanjohtaja 7.3.2023 - 4.4.2023) Anssi Lepistölle nimenkirjoitusoikeuden ajalle 7.3.2023-30.04.2023. 

VT. KUNNANJOHTAJAN VUOSILOMA 2023

Kunnanhallitus päätti hyväksyä vt. kunnanjohtajan loman ajalle 27.2.-5.3.2023.

TEHDYT VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET 1-2/2023

Kunnanhallitus merkitsi tehdyt viranhaltijapäätökset tiedoksi.

EDUSKUNTAVAALIT 2023: VAALILAUTAKUNNAN JA -TOIMIKUNNAN ASETTAMINEN EDUSKUNTAVAALEIHIN 2023

Vaalitoimikuntaan valitut varsinainen jäsen Toivo Koskinen (SDP) vpj ja varajäsen Sinikka Koskinen (SDP) ilmoittavat, etteivät ole käytettävissä vaaleihin 14.02.2023.

Kunnanhallitus nimesi uuden varsinaisen jäsenen vaalitoimikuntaan varsinaisen jäsen Toivo Koskisen (SDP) vpj, tilalle Reijo Syrjälän (SDP) vpj ja varajäsen Sinikka Koskisen (SDP) tilalle Aila Suikkasen (SDP). 

KIINTEISTÖKAUPAN ESISOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN

Vt. kunnanjohtaja Susanna Hokkanen ja tekninen johtaja Mari Honkonen ovat neuvotelleet Envor Group Oy:n biokaasulaitoksen sijoittumisesta Humppilaan. Envor Group Oy on kiinnostunut rakentamaan biokaasulaitoksen VT2- ja VT9 -risteysalueella sijaitsevalle Puolimatkan asemakaavoitetulle alueelle (Määräala kiinteistöstä Yli-Kauppila 103-402-6-713: Puolimatkan asemakaavan mukaisella teollisuusrakennusten korttelialueella (TY) 4 sijaitsevat rakennuspaikat 1 ja 2). Muodostuvan kiinteistön/muodostuvien kiinteistöjen yhteenlaskettu pinta-ala on n. 34 800 m2. Lopullinen pinta-ala määräytyy lohkomisen yhteydessä.

Envor Group Oy on ehdottanut esisopimuksen tekemistä ko. kiinteistön ostamisesta, jotta tarvittavien lupien hakuprosessi saadaan käyntiin. Myyjä valtuuttaa ostajan hakemaan asemakaavan ja rakentamistapaohjeiden mukaisen rakennusluvan ja ympäristöluvan sopimuksen mukaiselle kaupan kohteelle.

Myyjä perii varausmaksuna 2 % kaupan kohteen hinnasta. Varausmaksu vähennetään lopullisesta kauppahinnasta. Lopullinen kauppahinta on 52 200 euroa. Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan kauppakirjan allekirjoittamisen yhteydessä. Myyjällä on oikeus pitää itsellään varausmaksu sopimussakkona, mikäli kiinteistökauppa ei toteudu ostajasta johtuvasta syystä tai ostaja rikkoo sopimuksen ehtoja.

Kunnanhallitus päätti hyväksyä esisopimuksen ja valtuuttaa vt. kunnanjohtajan ja teknisen johtajan allekirjoittamaan sen.

PELTO-KÄTTÖLÄN ASEMAKAAVAN AJANTASAISUUDEN ARVIOINTI

Kunnanhallitus päätti, että
1.voimassa oleva Pelto-Kättölän asemakaava (44) on korttelialueen 177 osalta ajanmukainen; ja
 2. voimassa oleva Pelto-Kättölän asemakaavan (44) korttelialueiden 179 ja 181 osalta rakentamisessa tulee huomioida vt 2 liikennemelu. Rakenteiden ääneneristävyydessä sekä ulko-oleskelualueiden sijoittelussa ja suojaamisessa melulta tulee noudattaa Valtioneuvoston päätöksessä 993/1992 annettuja melutason ohjearvoja. Rakennusten sijoittelussa tulee huomioida, että ulko-oleskelutilat tulee suojattua rakennuksin liikennemelulta.

KUNNANJOHTAJAN VIRANSIJAISUUDEN HOITAMINEN

Vt. kunnanjohtaja Susanna Hokkanen on valittu Vesilahden hallintojohtajaksi ja hän on irtisanoutunut hallintojohtajan ja vt. kunnanjohtajan tehtävästä 7.3.2023 alkaen. Humppilan uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Antti Ahonen aloittaa kunnanjohtajan virassa 5.4.2023. Kunnanhallituksen tulee nimetä väliin jäävälle ajalle kunnanjohtajan viransijaisuuden hoitaja.

Kunnanhallitus päätti, että sivistys- ja hyvinvointijohtaja Anssi Lepistö hoitaa kunnanjohtajan viransijaisuutta ajalla 7.3.2023 - 4.4.2023. Palkaksi määritellään nykyisen vt. kunnanjohtajan palkka.

REKRYTOINTILISÄN KÄYTTÖÖNOTTO HUMPPILAN KUNNASSA

Humppilan kunnassa on ollut joitakin työpaikkoja, joihin ei ole saatu useista yrityksistä huolimatta rekrytoitua henkilöstöä, jonka vuoksi on tarkoituksenmukaista harkita rekrytointilisän käyttöönottoa.

Yhteistyötoimikunta on käsitellyt kokouksessaan 7.2.2023 henkilöstön saatavuuteen liittyviä ongelmia. Yhteistyötoimikunta esittää kunnanhallitukselle rekrytointilisän käyttöönottoa, koska henkilöstön saatavuuteen on liittynyt ongelmia. Rekrytointilisä on luonteensa vuoksi pääsääntöisesti määräaikainen. Viranhaltijalle/työntekijälle voidaan maksaa rekrytointilisää, mikäli kunnan/kuntayhtymän asianomainen viranomainen harkitsee lisän suorittamisen perustelluksi. Rekrytointilisän maksamisperusteet ja voimassaolo tulee ilmetä viranhaltijan/työntekijän lisän myöntämistä koskevasta päätöksestä. Työntekijän kanssa asiasta sovitaan esim. työsopimuksessa.

Humppilan kunnan johtoryhmä on käynyt keskustelua saatavuuteen liittyviin ongelmiin kokouksessaan 9.2.2023. Johtoryhmä esittää hallitukselle rekrytointilisän käyttöönottoa siten, että 12. kuukauden palkkaan maksetaan bonus siten, että työntekijä saa yhden kuukauden ylimääräisen palkan bonuksena eli 13 kuukauden palkan. Bonuspalkka kannustaa myös pidempään työsuhteeseen kuin määräaikainen kuukausittain maksettava rekrytointilisä.

Kunnanhallitus päätti ottaa Humppilan kunnassa käyttöön rekrytointilisän siten, että 12. kuukauden palkkaan maksetaan rekrytointilisänä yhden kuukauden ylimääräinen palkka. Rekrytointilisää voidaan jatkossa käyttää hallintojohtajan luvalla niissä tehtävissä, joissa henkilöstön saatavuuteen liittyy merkittäviä haasteita.

LAUSUNTOPYYNTÖ LUONNOKSESTA VALTION VÄYLÄVERKON INVESTOINTIOHJELMAKSI VUOSILLE 2024-2031 / HUMPPILAN KUNNAN LAUSUNTO

Väylävirasto pyytää lausuntoja luonnoksesta valtion väyläverkon investointiohjelmaksi vuosille 2024-2031. 

Kunnanhallitus päätti antaa luonnoksesta valtion väyläverkon investointiohjelmaksi vuosille 2024-2031 lausunnon.

Lausunnon voit lukea pöytäkirjasta

 

Jaa sisältö

x