Ajankohtaista

08.05.2020

Koronarajoitusten purku alkaa asteittain


Maan hallitus on päättänyt purkaa asteittain koronaepidemiasta johtuvia rajoituksia.
Osa aiemmin annetuista rajoituksista pysyy voimassa toistaiseksi, kuten vierailukielto sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä. Hoivayksiköissä etsitään uusia käytäntöjä turvallisten sosiaalisten kontaktien mahdollistamiseksi.

Suosituksena on edelleen, että riskiryhmiin kuuluvat välttävät kontakteja. Kaikkia kansalaisia kehotetaan pitämään suojaetäisyys muihin ihmisiin ja huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Humppilan kunnan johtoryhmä on 7.5.2020 linjannut kunnan toimintojen avaamisesta seuraavaa:

Kirjasto avautuu maanantaina 11.5. varatun aineiston hakua varten. Varauksia voi noutaa ma-to klo 14-18, lukuun ottamatta helatorstaita 21.5. Riskiryhmään kuuluvat voivat halutessaan sopia puhelimitse aineiston noudosta kirjastohenkilöstön kanssa. Varausten noutaminen on ns. pika-asiointia eli noutoalue on rajattu, eikä kirjaston tiloihin voi jäädä oleskelemaan. Varaaminen tapahtuu ensisijaisesti verkkokirjastossa, mutta jos sen käyttö ei ole mahdollista, varauksia voi tehdä myös puhelimitse tai sähköpostitse. Jonottaessa ja ohjaustilanteissa on noudatettava turvaväliä. Myös lainauksen aikana vältetään lähikontaktia asiakkaiden ja henkilökunnan välillä. Kirjasto ei ota maksuja vastaan toukokuun aikana. Aineisto palautetaan edelleen kirjaston palautusluukkuun, joka on auki myös noutoaikoina. Kaikkia laina-aikoja on jatkettu automaattisesti toukokuun loppuun asti. Tiedotamme kirjaston avautumisesta 1.6.2020 lähtien erikseen.

Koulussa ja esiopetuksessa siirrytään lähiopetukseen 14.5. lähtien. Kouluilla on tehty erityisjärjestelyitä oppilaiden ja opettajien suojaamiseksi koronavirustartunnoilta. Rehtori on tiedottanut huoltajia Wilman kautta. Mahdolliset oppilaiden poissaolot lähiopetuksesta tulee anoa erikseen. Etäopetusta ei enää järjestetä.  

Lounasannosten jakelu kotiin päättyy. Viimeinen jakelupäivä on tiistaina 12.5., jolloin jaetaan annokset tiistaille 12.5. ja keskiviikolle 13.5. Kouluruokailu järjestetään 14.5. lähtien erityisjärjestelyin kouluilla.  

Etätyösuositus jatkuu toistaiseksi. Maan hallitus arvioi suositusta uudelleen kesän jälkeen. Kunnanvirasto pysyy näin ollen suljettuna asiakkailta. Yhteydenotot kunnanvirastoon pyydetään ottamaan puhelimitse tai sähköpostilla.

Kunnanhallituksen ja lautakuntien kokoukset järjestetään sähköisesti etäyhteyden avulla ainakin toukokuun loppuun asti. Valtuuston kokous järjestetään kesäkuun ensimmäisellä viikolla erityisjärjestelyin.

Kirjasto, nuorisotila ja työpaja avataan hallitusti 1.6. lähtien.  

Liikuntatilojen avautumisesta, ohjatun liikunnan ja liikuntaryhmien jatkumisesta 1.6. lähtien tehdään päätökset ja tiedotetaan myöhemmin.  

Kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus nousee 50 henkilöön.